Hoe kies je de goede rijschool?

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk je rijbewijs halen en zo min mogelijk geld kwijt zijn. Dan loont het om de keuze voor je rijschool zorgvuldig te maken. Hieronder een aantal aspecten waar je op moet letten tijdens het maken van je keuze.Slagingspercentages

Op Rijschoolvergelijker.nl zijn de slagingspercentages van de rijscholen te vinden, deze zijn gebaseerd op gegevens van het CBR. Deze slagingspercentages zijn de gemiddelde percentages over de afgelopen vier kwartalen. De slagingspercentages zijn opgesplitst in percentages voor de eerste keer examen en percentages voor de daar opvolgende examens. Deze percentages kunnen per rijschool behoorlijk varieren, zoek de rijscholen bij jou in de buurt op en vergelijk ze! Naast de slagingspercentages moet ook in de gaten worden gehouden hoeveel lessen de rijschool nodig heeft voor een goed resultaat. Slagingspercentages alleen zijn natuurlijk niet alles zeggend. En juist daarom zijn op Rijschoolvergelijker.nl ook ervaringen van anderen te vinden! Lees wat anderen van de rijscholen vinden, raden zij jou de rijschool aan?


Rij-instructie

Vaak word het prettig gevonden om tijdens je rijlessen dezelfde instructeur te hebben. Maar, zeker bij grotere rijscholen, kan het zo zijn dat je regelmatig met verschillende rij-instructeurs te maken hebt, vraag daarom van te voren wat gebruikelijk bij de betreffende rijschool. Daarnaast kan het hebben van meerdere instructeurs kan ook juist als een voordeel gezien worden, de ene instructeur kan voor jou misschien goed uitleggen hoe je de bijzondere verrichtingen moet doen terwijl een ander je op je gemak laat voelen tijdens ingewikkelde verkeerssituaties. Wat jij het prettigst vind moet jezelf bepalen, op RijschoolVergelijker kan je in ieder geval lezen wat anderen hebben ervaren bij de door jou gekozen rijscholen. Ook het niveau van rijinstructie is niet overal gelijk, ervaringen kan je terug vinden op de rijschoolpagina's van deze website.


Rijlessen

De rijles: kort of lang, wekelijks of vaker?

Wat vind jij prettiger? Elke week een uurtje rijles in je eentje? Of langere lessen met een medeleerling (waarbij je om beurten rijdt en op de achterbank meekijkt)? En hoelang duurt een lesuur? Sommige rijscholen geven les in blokken van 45 of 50 minuten, bij andere duurt een les 60 minuten.

Uit onderzoek is gebleken dat:
  • Het volgen van meerdere lessen per week is beter dan eenmaal per week.
  • Een langere les (anderhalf tot twee uur) is beter dan een les van een uur.
Denk er wel aan dat je bij langere lessen en meerdere lessen per week ook meer huiswerk krijgt te verwerken. Daar moet je dan wel de tijd voor hebben.

Een spoedcursus om extra snel je rijbewijs is ook mogelijk: je kunt bijvoorbeeld in 5 weken of zelfs in 2 weken je rijbewijs halen. Alles is mogelijk! Ga voor jezelf na wat voor jou het geschikst is en kies een rijschool die dat aanbiedt.

Rijschoolhouders

Verdien je examen terug!

Nieuwste Ervaringen

Vertel je vrienden over ons

Home | Ervaring Delen | Hulp bij keuze | Rijbewijs informatie | Rijschoolhouders | Rijschool feeds | Voorwaarden | Contact